Slide 1
DEKORATIVNI KAMEN
Slide 1
DEKORATIVNI KAMEN
Slide 1
DEKORATIVNI KAMEN
previous arrow
next arrow

Dekorativni kamen

Dekorativni kamen rustikalni, moderni, klasični ali sodobni v bogati zbirki modelov. Poiščite dekorativni kamen, ki najbolj ustreza vašemu projektu. Po besedah arhitektov, ki že leta sodelujejo z nami, je gradnja s kamnom popolna, celostna izkušnja. Izbor izvedenih projektov je prikazan spodaj. Z kamnom lahko izvedemo vse naše ideje. Uporabimo ga lahko za izvedbo fasad, delov stavb ali za ureditev letnih kuhinj, kaminov, ograj, ter podpornih zidov. V interijeru imamo neslutene možnosti uporabe kamna. Uporabimo ga lahko v dnevnih prostorih, kuhinjah, kopalnicah ter spalnicah.

Izjemne lastnosti kamna

Kamen kot material spremlja človeka že tisočletja. Sprva se je uporabljal samo za gradbene namene, ko so odkrili njegove plemenite, izjemno redke lastnosti, pa se je povzpel tudi na rang dekorativnega materiala.

Danes lahko zahvaljujoč sodobnim proizvodnim tehnologijam in razvoju dizajna uživamo v najpomembnejših prednostih kamna.

Izbira dekorativnega kamna

Izbira pravega dekorativnega kamna je včasih lahko pravi izziv. Poiskati morate podjetje, ki mu lahko zaupate, da boste izbrali najboljši dekorativni kamen zase.

Dekorativni kamen je odličen predlog za tiste, ki iščejo lep poudarek za svoje stanovanje ali hišo in ne želijo sklepati kompromisov. Odločitev za nakup tovrstne obloge zagotavlja krepitev notranjosti ali zunanjosti in ji daje posebno dimenzijo. Jasno definirana struktura in barva zelo hitro določita značaj prostora, tudi z uporabo manjše količine materiala. Za razliko od ometov, barv ali celo keramičnih ploščic, kamen zelo jasno poudari svojo prisotnost – njegova naloga ni stopiti v ozadje, ampak izstopanje.

Oglejte si našo spletno stran, če želite izvedeti več o naši fantastični ponudbi dekorativnega kamna za vašo hišo in okolico vaše hiše. Naša široka paleta dekorativnega kamna vam bo zagotovila, da boste našli nekaj, kar bo ustrezalo prav vsakemu zadanemu projektu.

Imamo tudi prijazno, dobro obveščeno in ustrežljivo prodajno ekipo, ki vam bo pomagala izbrati najboljše možne kamne, hkrati pa zagotavljala hitro in učinkovito storitev.

Rešitev za vse?

Izbira dekorativnega kamna je zaradi množice oblikovnih alternativ lahko res zahtevna naloga. Funkcija, ki jo zagotavlja tovrstna obloga, se kaže predvsem v detajlih, kot so močna površinska struktura in barve. Z odločitvijo, da kamen namestimo v notranjosti hiše, bomo 100% poskrbeli, da noben obiskovalec ne bo ostal ravnodušen.

Na tej točki bi morda želeli opozoriti še na splošne nasvete o notranji dekoraciji, a tako kot vsak prostor zahteva drugačen dekorativni kamen, lahko za vsako kolekcijo pripravimo drugačen nabor nasvetov. Kaj torej storiti? Morda se morate najprej zavedati, kaj v resnici iščete?

Drzen poudarek lahko na novo opredeli videz prostora in mu daje pravi značaj, vendar se morate zavedati, da bodo ostali elementi bolj neopazni. Opeke v beli, rdeči, grafitni barvi, v peščenih tonskih prehodih so bolj »varna« izbira. Z njimi se izrazi surovost in bolj izrazi gradbeni material.

Zunanji kamen

Če boste dekorativni kamen uporabljali na prostem – na stenah hiše, na ograji, na vrtu, terasi ali balkonu, morate nujno izbrati betonsko varianto, ki je odporna na zmrzal, dinamična temperaturna nihanja in visoko vlažnost. Še ena prednost je zagotavljanje dodatnega izolacijskega sloja: pozimi ščiti notranjost pred izgubo toplote in poleti pred prekomernim segrevanjem. Pravilno vgrajen kamen je dolgotrajen in veliko manj neprijeten za vzdrževanje kot omet ali les. Umazanija je manj vidna in barve sčasoma ne zbledijo, saj so kamnite plošče dodatno zaščitene.

Uporaba kamna kot zunanje stenske obloge je eden najbolj vpadljivih elementov, ki daje hiši svoj slog. Pri izbiri dekorativnega kamna je koristno razmisliti, ali želimo, da hiša ostane v nasprotju s preostalim okoljem, ali se zlije z njim. Kamen, ki se ujema z barvo vratnih podbojev ali strešnikov, se morda ne bo ujemala z ograjo ali značajem vrta, ki obdaja hišo.

Notranji kamen

Dekorativni kamen je opazen! Naj bo to na zunanjih stenah ali pa na steni kamina – njegove prisotnosti preprosto ne morete spregledati. Močna struktura in pogosto živahne barve takoj pritegnejo pogled. Estetski učinek se poveča še s spretno uporabo osvetlitve – igra senc na neravni površini kamna ustvarja nepozabne vizualne učinke.

Dekorativni kamen se odlično ujema tudi z drugimi vrstami stenskih oblog. Postavitev celo na majhen del stene ustvari izvirne učinke! Zaradi takšnih lastnosti je dekorativni kamen odlična izbira kot dodatek tudi tam, kjer prvotno sploh niste predvidevali.

Dekorativni kamen je lahko različnih oblik, vendar je še vedno najbolj priljubljen tisti, ki posnema gradbene materiale, ki jih človeštvo pozna že stoletja. To je še posebej pomembno, kadar želimo svoj dom urediti v določenem slogu. Kamen lahko odlično posnema videz opeke, kamenčkov ali naravno zdrobljenih kamnin, s čimer daje vašim prostorom edinstven značaj.

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke". S tem je omogočena najboljša uporabniška izkušnja. Če še naprej uporabljate to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali spodaj kliknete "Sprejmi", s tem soglašate.

Zapri